Το Raspberry Pi θα είναι σύντομα διαθέσιμο

Το Raspberry Pi, ο υπολογιστής των 25$, αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση. Θεωρώ ότι είναι μια τρομερή εξέλιξη η οποία ίσως να μην έχει ακουστεί αρκετά, ειδικά στην Ελλάδα.

Raspberry Pi logo

Raspberry Pi logo

Για όσους δε γνωρίζουν, πρόκειται για μια προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων να διαθέσουν ένα φτηνό υπολογιστή για παιδιά ώστε να τους κάνουν να ενδιαφερθούν για τον προγραμματισμό. Η έμφαση έχει δωθεί πιο πολύ στο κόστος και όχι τόσο στην απόδοση, ωστόσο πρόκειται για έναν mini υπολογιστή που θα μπορεί να παίξει ακόμα και full HD ταινίες ή παιχνίδια με 3D γραφικά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πλακέτα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας η οποία θα είναι χωρίς κουτί, μάλλον εσκεμμένα ώστε να προωθήσει την ενασχόληση και σε επίπεδο υλικού (hardware).

Raspberry Pi σχεδιάγραμμα

Raspberry Pi σχεδιάγραμμα

Ήδη το ενδιαφέρων για την απόκτησή του είναι μεγάλο, κυρίως από χομπίστες που ονειρεύονται να χρησιμοποιήσουν το Raspberry Pi στις κατασκευές τους. Ανάμεσα στις υποψήφιες χρήσεις είναι η κατασκευή htpc/media center, ρομπότ, υπολογιστής αυτοκινήτου, clusters, ελεγκτής CNC κ.α.

Αν και ο βασικός σκοπός είναι να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στην εκπαίδευση, πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει και την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν αρκετές επιχειρήσεις. Δε μιλάω για υπάρχουσες εταιρείες, αλλά για επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν από τους χρήστες και χομπίστες, σε μικρή κλίμακα τουλάχιστον αρχικά, και μπορεί να αφορά την προσφορά παρελκόμενων όπως θήκες (αφού θα πωλείτε μόνο η πλακέτα “γυμνή” αρχικά) μέχρι και κατασκευές βασισμένες πάνω του. Θα ήθελα να δω και ελληνικές προσπάθειες αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.

This entry was posted in Ηλεκτρονικά, Νέα, Χόμπι and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: URL για τράκμπακ.

One Trackback

  • […] Σήμερα έλαβα ένα e-mail (από την Farnell) ότι απεστάλη το Raspberry Pi που είχα παραγγείλει. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από […]

Αφήστε σχόλιο

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Λάβετε ενημερώσεις μέσω RSS

  • Λάβετε ενημερώσεις μέσω e-mail

    Εισάγετε το e-mail σας:

    Παρέχεται από το FeedBurner