Εκλογές 2012 – Τι να ψηφίσω;

Σε μερικές ημέρες έχουμε εκλογές. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι οι πιο σημαντικές των τελευταίων 25 χρόνων. Ότι από το αποτέλεσμα τους θα κριθεί το μέλλον της χώρας. Αλλά αυτό δε κρίνεται κάθε φορά που έχουμε εκλογές; Δηλαδή το 2009 ή το 2007 ή το 2004 κ.ο.κ. δεν κρινόταν το μέλλον της χώρας; Προφανώς αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο κρίσιμα από ότι σε προηγούμενες εκλογές. Ή έτσι νομίζουμε.

Δε μπορώ να σας πω τι να ψηφίσετε. Πρέπει ο καθένας να αποφασίσει μόνος του, για τον εαυτό του. Απλά μη το ρίξετε στη τύχη. Δε λέω να είστε 100% σύμφωνοι με ένα κόμμα, αυτό δύσκολα θα συμβεί. Απλά ότι επιλογή και αν κάνετε να ξέρετε τι είναι αυτό που ψηφίζετε. Μη ξεχνάτε ότι η Δημοκρατία δεν είναι τσάμπα. Όπως και ότι δεν υπάρχουν αθώοι.

Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ίσως σας βοηθήσει να ρίξετε μια ματιά σε κάποια μικρά κόμματα. Επίσης, αν θέλετε να έχετε μια ένδειξη σε ποιο χώρο σας τοποθετούν οι απόψεις σας, μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο πολιτικό χάρτη (αν και δε ξέρω πόσο αξιόπιστο μπορεί να θεωρηθεί). Κάτι παρόμοιο αποτελεί και η εφαρμογή helpmevote.

Όλα αυτά βέβαια είναι καθαρά ενδεικτικά. Καμία εφαρμογή και κανένα ερωτηματολόγιο δε μπορεί και δε πρέπει να σας πει τι να ψηφίσετε. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε για τον εαυτό σας τι πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

This entry was posted in Πολιτική and tagged , , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: URL για τράκμπακ.

Αφήστε σχόλιο

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Λάβετε ενημερώσεις μέσω RSS

  • Λάβετε ενημερώσεις μέσω e-mail

    Εισάγετε το e-mail σας:

    Παρέχεται από το FeedBurner