Ε-ε-έρχεται! Το Raspberry Pi!

Raspberry Pi logo
Raspberry Pi logo

Επιτέλους! Σήμερα έλαβα ένα e-mail (από την Farnell) ότι απεστάλη το Raspberry Pi που είχα παραγγείλει. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες από όταν έκανα την παραγγελία (και αφού ήδη περίμενα κάμποσο καιρό τη σειρά μου για να μπορέσω να παραγγείλω).

Έτσι, την επόμενη, ή το αργότερο τη μεθεπόμενη, εβδομάδα, θα έχω και εγώ στα χέρια μου ένα Raspberry Pi. Τι θα το κάνω όμως; Ήξερα ότι θα καθυστερήσει η σειρά μου και έτσι όλο αυτόν τον καιρό δεν ασχολήθηκα ούτε να προμηθευτώ κάποια από τα αναγκαία εξαρτήματα (π.χ. κάρτα SD για το λειτουργικό, τροφοδοσία κτλ.) αλλά και δεν ψάχτηκα πως θα μπορούσα να το αξιοποιήσω.

Έχω βέβαια κάτι στο μυαλό μου, να το χρησιμοποιήσω για κάτι μεταξύ media center και set top box. Να μπορώ να κάνω surfing στο διαδίκτυο μέσω της τηλεόρασης και να μπορώ να βλέπω ταινίες, streaming videos, να ακούω μουσική. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο αυτό, αλλά δε ξέρω και πόσο εύκολο ή δύσκολο θα είναι. Το ξέρω βέβαια ότι υπάρχουν και έτοιμες και πιθανόν καλύτερες και ίσως και πιο φτηνές λύσεις αλλά σημασία εδώ έχει και η χαρά ότι θα φτιάξεις κάτι μόνος σου. Το καλό είναι ότι δουλεύουν πολλοί πάνω σε κάτι τέτοιο και θα υπάρχουν έτσι αρκετές πληροφορίες διαθέσιμες.

Μια άλλη σκέψη ήταν να το χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα μετεωρολογικό σταθμό. Αυτό από ότι κατάλαβα έχει απασχολήσει μεν και άλλους αλλά μάλλον είναι πιο δύσκολο. Και τελικά από μόνο του το Raspberry Pi μπορεί και να μην είναι αρκετό και να χρειάζεται και κάποιο είδος μικροελεγκτή, πέρα από τους διάφορους αισθητήρες. Αυτή την ιδέα μάλλον θα την αφήσω για αργότερα, για το … επόμενο Raspberry Pi!

Όπως και να έχει, είναι φανερό ότι φαντασία να έχει κανείς και μπορεί να κάνει πολλά και διάφορα με μια τέτοια συσκευή. Οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας είναι τεράστιες. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθούν αυτές οι προσπάθειες.

Περιμένω να ακούσω ιδέες και από εσάς στα σχόλια. Πως θα μπορούσε κανείς να αξιοποιήσει το Raspberry Pi;

Μία σκέψη στο “Ε-ε-έρχεται! Το Raspberry Pi!”

  1. Παράθεμα: Έφτασε! |

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *