Οι 3d εκτυπωτές βρίσκουν συνεχώς νέες εφαρμογές. Με μια απλή αναζήτηση στο internet μπορεί κανείς να βρει κανείς εύκολα πολλούς διάφορους τρόπους με τους οποίους έχουν χρησιμοποιηθεί.
Βέβαια οι 3d printers δεν είναι κάτι καινούριο. Υπήρχαν (και υπάρχουν) πολλά και διάφορα εμπορικά (αρκετά ακριβά) μοντέλα, που χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους και υλικά.
Από όταν όμως έχουν εμφανιστεί οι πιο φτηνές, open source κατασκευές, πιστεύω ότι πραγματικά έχουν αλλάξει το τοπίο σε συνδυασμό και με τη γενικότερη άνθιση του open source hardware.
Θα μπορούσα να βρω και να παραθέσω ένα σωρό βίντεο που να δείχνουν διάφορες κατασκευές από 3d εκτυπωτές. Θεωρώ ότι δεν έχει νόημα. Ωστόσο, θα ήθελα να παραθέσω το παρακάτω βίντεο από μια ομιλία στο TEDxYouth@SanDiego, μόνο και μόνο για να δείξω πόσο χρήσιμοι μπορεί να αποδειχτούν σε μια τόσο σημαντική έρευνα όπως αυτή που παρουσιάζει ο ομιλητής. Έρευνα που θα ήταν πολύ πιο δύσκολο (και πολύ πιο ακριβή) να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχαν οι λύσεις ανοιχτού κώδικα (υλικού και λογισμικού).
Επίσης θέλω να έχω αυτό το βίντεο για αυτούς που με κοιτάνε σα να είμαι εξωγήινος ή απλά περίεργος όταν μιλάω για 3d printers και ειδικά όταν λέω ότι θέλω να φτιάξω έναν. Βέβαια δε σκοπεύω να τυπώνω αγγεία, αλλά πιστεύω ότι με αυτό το βίντεο φαίνεται ότι δεν είναι απλά ένα χόμπι κάποιων τρελών geeks αλλά ότι μπορεί να είναι κάτι πολύ πιο χρήσιμο.
Από την άλλη, μπορεί βέβαια απλά να τους επιβεβαιώνω!
Μία σκέψη στο “Κατασκευή “αγγείων” με 3d εκτυπωτή”